Mevrouw Van Iterson-van Iterson wordt 101

Aanstaande maandag wordt mevrouw J. van Iterson-van Iterson 101 jaar. Ze viert haar verjaardag in haar eigen huis, waar ook burgemeester Lenferink ’s ochtends op visite komt, om haar te feliciteren. Mevrouw is een geboren en getogen Leidse. Ze werd op 18 januari 1909 in de Sleutelstad geboren. Het gezin dat uit twaalf kinderen bestond, woonde in de Looijerstraat. De Leidse werkte voor haar huwelijk bij Tieleman&Dros. Ze trouwde met een man met dezelfde achternaam als zij en kreeg één zoon. Al in 1953 werd ze weduwe. Ook haar zoon leeft niet meer.

Mevrouw Van Iterson-van Iterson is redelijk gezond al is ze wel wat vergeetachtig. Ze woont nog in haar eigen huis, waar ze thuishulp krijgt. De grootste hobby van mevrouw is zwemmen. Ze begon die liefhebberij in het overdekte zwembad aan de Haarlemmerstraat. Bijna vijftig jaar lang, zwom ze vier tot vijf keer per week. Toen ze 90 jaar werd, is ze door wethouder Pechtold in het zonnetje gezet bij zwembad De Zijl. Niet veel later besloot ze het zwemmen voor gezien te houden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×