D66: "Verkiezingsprogramma uit de stad gehaald"

D66 Leiden heeft het verkiezingsprogramma voor 3 maart niet achter een bureau geschreven, maar uit de stad gehaald. Dat zei lijsttrekker Paul van Meenen vrijdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partij in het Scheltema Complex. “We luisteren naar de inwoners en hebben geleerd van onze fouten. We hebben het vroeger lastig gehad op het pluche, maar we hebben ons hervonden.” D66 wil, als het zover komt, veel duidelijker communiceren op welke punten er een compromis is gesloten in een eventueel coalitieakkoord en waar de partij zelf voor staat, los van zo’n akkoord. “Je moet in elk geval nooit de strijd aangaan met je eigen burgers, dat zie je nu gebeuren met de parkeergarage bij de Morsweg. Die garage komt er dus nooit,” aldus van Meenen die de breuk in het college van afgelopen week wijdt aan een veel te rigide opgesteld collegeakkoord tussen de PvdA, VVD, CDA en GroenLinks. “Dat is echt de fout van de afgelopen vier jaar slecht bestuur”.

D66 gaat de Leidse verkiezingsstrijd in met thema’s als onderwijs, bereikbaarheid, groen, sport en cultuur. Speerpunten zijn in elk geval de RijnGouweLijn en de Oostvlietpolder. Van Meenen: “Over de Oostvlietpolder sluiten we geen compromis, die blijft groen. Het besluit is weliswaar bekrachtigd door de Raad van State, maar het is gebaseerd op leugens van de provincie. En de RGL komt er als het aan ons ligt niet. Je kunt in een democratie tegen een trammetje zijn, je kunt zelfs tegen een referendum zijn, maar je kunt niet tegen een referendumuitslag zijn. Dat is net zoiets als tegen een verkiezingsuitslag zijn. Er zijn landen waar dat wel zo is…”

Voor de gebruikers van de kraakpanden aan de Koppenhinksteeg had Van Meenen ook nog een boodschap: “Als ik wethouder Van Woensel (VVD) moet geloven is die plek er op 3 maart al niet meer, maar de activiteiten die daar plaatsvinden moeten dan elders een plek krijgen. Ik ben geen vriend van de Koppenhinksteeg, maar wel van betrouwbaar bestuur.”

D66 Leiden presenteert het verkiezingsprogramma komende week en belooft dat een solidie financiële paragraaf daar deel van uitmaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×