Leidse sporters van het jaar gekozen

Jaap Schouten (roeien) is gisteravond opnieuw tot sportman van het jaar 2009 gekozen tijdens de Leidse sportverkiezingen in Corpus. Iefke van Belkum (waterpolo) werd sportvrouw van het jaar. Daarmee prolongeren beiden hun titel, want ook de afgelopen jaren werden de twee olympische sporters tot Leidse sportman en -vrouw gekozen. Dat zelfde geldt voor de sportploeg van het jaar, het damesteam van ZVL (waterpolo).

Aanmoedigingsprijzen waren er voor de jonge sporters Nicole Beukers (roeien, KSRV Njord), Marie Anne Frenken (roeien, KSRV Njord), Alex Klinkenberg (turnen, Excelsior Leiden), Eelke Roman (waterpolo, LZ 1886) en Monica Wink (taekwondo, Taekwondo Vereniging Leiden). Het aspirantenteam Bowling Vereniging Zuidwest kreeg als team een aanmoedigingsprijs.

De in 2005 ingestelde ereprijs voor een bijzondere prestatie op sportgebied ging naar schaakorganisator Jan Bey.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×