Wethouder Gerda van den Berg (Jeugd, Welzijn en Financiën) ondertekent de afspraken onderwijsachterstandenbeleid. Foto: Johan Steenbergen Fotografie.

Afspraken onderwijsachterstandenbeleid ondertekend door Stadspartners

Afgelopen woensdag hebben de Regiegroep Onderwijskansen, peuterspeelzalen, besturen van de Leidse basisscholen, JES Rijnland en de gemeente Leiden hun gezamenlijke afspraken ten aanzien van het onderwijsachterstandenbeleid 2010 – 2013 ondertekend. Uitgangspunt voor alle partijen is om de komende jaren “het beste uit elk kind te halen”. Doel van het onderwijsachterstandenbeleid is het creëren van gelijke kansen voor alle kinderen. Sommige kinderen beginnen hun schoolcarrière al met een achterstand en daar moet onder andere aan gewerkt worden. De aanpak richt zich zowel op het kind als op de ouders doormiddel van allerlei activiteiten op scholen en speelzalen, maar ook in gezinnen en buurten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×