Leidenaar Pascal de Theije op de Alpe d'Huez.

Leidenaar wil Alpenreus zes keer beklimmen

Zes keer op één dag de Alpe d’Huez beklimmen. De Alpenreus, ja, die beruchte van de Tour de France. Dat doel heeft Leidenaar Pascal de Theije voor ogen. Niet louter om het gevecht met zichzelf aan te gaan, maar om een bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker. Hij hoopt zoveel sponsorgeld te vergaren dat er minimaal 2500 euro beschikbaar komt om een bijdrage aan deze ziekte te leveren. Zelf heeft Pascal ‘gelukkig’ geen bekenden in de omgeving die aan de ziekte lijden waar momenteel één op de drie Nederlanders aan overlijden. “Maar ik hoorde van de Stichting Alpe d’Huzes die op 3 juni voor de vijfde keer de uitdaging aangaat om met 250 renners en 250 estafetteteams minimaal zes keer op één dag de Alpe d’Huez willen beklimmen om tien miljoen euro bijeen te brengen. En daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.”

Pascal organiseert samen met het Leidse sport- en welnesscenter Vlietlijn, op zondag 31 januari een spinningmarathon om het benodigde sponsorgeld bij elkaar te brengen. Hier kan iedereen tegen betaling van 20 of 35 euro (afhankelijk van het aantal blokken) meespinnen onder leiding van ervaren en enthousiaste instructeurs. Vlietlijn stelt haar faciliteiten daar graag en gratis voor beschikbaar. Er zijn al 25 aanmeldingen binnen; maximaal 40 sportievelingen kunnen meespinnen.

Zelf zit Pascal dagelijks op de pedalen – zo fietst hij op en neer van Leiden naar zijn werk bij TNO in Den Haag. Met zijn basisconditie zit het wel goed. “Maar ik zal toch heus zo hard mogelijk moeten trainen. Die Alpe heeft een verloop van gemiddeld 8,5 procent en dat zegt de meeste mensen niet zoveel, maar het is best steil. Hij is 13,5 kilometer lang. En dan deze zes keer op een dag beklimmen… zelfs de Tour de France-renners doen niet zo gek. Zij komen tot de helft. Maar het zal me lukken!”

Voor meer informatie of aanmelding: spinmarathon@hotmail.com. De voorbereidingen van Theije zijn te volgen via zijn weblog.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×