Man vlucht voor politie en wordt zes keer beboet

Een bromfietser raakte bij het zien van de politie gisteren zo in paniek, dat hij zichzelf zes bekeuringen bezorgde. Toen de 18-jarige Alphenaar rond 17.00 uur in de buurt van Leiden CS reed, kreeg hij de politie in het oog. Hij schrok daar zo van dat hij hard wegreed, richting Wassenaarseweg. De politie vond deze vlucht nogal verdacht en gaf een stopteken. Omdat de bromfietser dat negeerde, werd de achtervolging ingezet. Uiteindelijk kreeg de politie hem op het Flanorpad te pakken. De man verklaarde te zijn gevlucht omdat hij geen helm droeg en bang was voor een bekeuring. Bovendien was de bromfiets niet van hem, maar van een bekende, zo verklaarde de Alphenaar, die in totaal zes bekeuringen kreeg. Hij kreeg de boetes voor het rijden zonder helm, verzekering en rijbewijs, een te hoge constructiesnelheid, het niet stoppen voor een stopteken van een agent en het niet voor laten gaan van medeweggebruikers.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×