Vegetarisch eten met de Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren in Leiden gaat samen met het Leidse restaurant Piccolino ‘Meatfree Monday’ promoten. Dat gebeurt voor het eerst op maandag 1 februari. Die dag zal Piccolino, als eerste restaurant in Leiden, een ‘meatfree monday’ menu presenteren. Om 18.00 uur zal de landelijke fractievoorzitter Marianne Thieme spreken over de noodzaak om minder vlees eten. Dick de Vos en Estefania Pampín Zuidmeer, de nummers één en twee op de Leidse lijst van de Partij voor de Dieren, organiseren de avond.

De Partij voor de Dieren vraagt met de vleesloze maandagen aandacht voor de klimaatcrisis, de voedselcrisis en het dierenwelzijn. “Als iedereen in Nederland één dag per week geen vlees eet, zou dat al een grote bijdrage zijn aan het oplossen van één van de grootste milieuproblemen van deze tijd. Dat komt voor Nederland namelijk overeen met
een besparing van net zoveel CO2 als wanneer er 1 miljoen auto’s van de weg worden gehaald, een besparing van twee keer zoveel broeikasgassen als wanneer alle gloeilampen vervangen zijn door spaarlampen en we zouden in één klap voldoen aan de energiebesparingsdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in 2010.”

Een meatfree mondaymenu (3-gangen inclusief een drankje) kost 20 euro. Aanmelden kan via werkgroepleideneo.pvdd@gmail.com. Ook de rest van die week kan er din Piccolino (Noordeinde 30) vegetarisch worden gegeten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×