Steeds meer fietsers verlicht

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat ongeveer 70% van de fietsers goede verlichting voert. Nog geen vijf jaar geleden was minder dan de helft goed te zien. Deze stijging is grotendeels te danken aan het feit dat er allerlei losse lampjes verkrijgbaar zijn. Ondanks de stijging van het aantal goed verlichte fietsen, vallen er nog altijd zo’n 25 doden en 1000 gewonden per jaar, doordat goede verlichting ontbreekt. Om het gebruik van goede verlichting te stimuleren, doet Politie Hollands Midden mee aan de campagne `Val op met je fiets!’ Ook vinden er regelmatig verlichtingscontroles plaats. Op www.politie.nl is meer informatie over de plaats en locatie van die controles te vinden.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×