Kostbaarhedendoos uit de bestaande Maori collectie, foto: Volkenkunde.

Volkenkunde koopt drie Maori topstukken aan

Museum Volkenkunde heeft drie unieke stukken van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori, aangekocht met financiële steun van de BankGiro Loterij en de Vereniging Rembrandt. De stukken, een gebeeldhouwde houten kop, een handslagwapen en een lange sierlijke staf, zijn zeer zeldzaam en vormen een belangrijke uitbreiding van de collectie van het museum, dat in oktober van dit jaar een grote Maori tentoonstelling organiseert. “Een waardevolle aanvulling van de Leidse collectie”, volgens Arapata Hakiwai, directeur van de Maori-collecties van het Nationaal Museum van Nieuw-Zeeland. Meer info: www.volkenkunde.nl

Advertentie

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×