Foto: PR.

Kattenklimtouwen redding voor ijswandelende katten

Vorige maand zijn er diverse katten door het ijs van de Leidse grachten gezakt. Soms werden de dieren gered door attente voorbijgangers en op plaatsen, waar de kattenklimtouwen hangen, kunnen de katten vaak zelf de veilige kant weer bereiken. Toch komt het vaak voor, dat de beesten té verkleumd zijn of door het kruiende ijs het touwladdertje niet kunnen bereiken. Afgelopen zaterdag lukte het twee katten in de Havenwijk-Zuid om zich via een klimtouw uit het ijskoude water te redden. Binnenkort wordt er een meldingsformulier voor te water geraakte katten gelanceerd op de website www.katuitdegracht.nl. Op die manier wordt ook duidelijk, waar nog meer kattenklimtouwen nodig zijn.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×