Flinke buit voor inbrekers studentenhuizen

In januari wisten inbrekers flink wat spullen weg te nemen uit studentenhuizen. Twee keer bleef een inbraakpoging bij wat braakschade. Een bewoonster van een studentenhuis aan de Haarlemmerstraat, hoorde rond 2 uur ’s nachts gemorrel aan de voordeur. Ze nam aan dat een huisgenoot binnen kwam en bestede er verder geen aandacht aan. De volgende morgen ontdekte ze dat er een stuk van het voordeurslot afgebroken was. Het was de inbrekers niet gelukt de deur te openen en binnen te komen.

Studenten die aan de Haarlemmerstraat wonen, ontdekten dat er uit hun woonkamer een dvd-speler, zaag en kratten bier gestolen waren. Omdat er geen braakschade te zien was, zijn de dieven waarschijnlijk via een niet goed afgesloten deur binnengekomen. Twee weken eerder werd het studentenhuis ook al bezocht door ongewenst bezoek, dat toen een televisie wegnam.

Tijdens een feest in een studentenhuis aan de Hooigracht, hadden studenten de voordeur open staan. Ook waren de deuren van een paar kamers niet goed afgesloten. Een indringer die niet voor het feestje uitgenodigd was, ging op rooftocht in het huis en nam uit een paar kamers geld en een horloge weg. Twee bewoners die de man de trap af zagen lopen, probeerden hem bij de voordeur tegen te houden. De dief wist echter te ontkomen. De gewaarschuwde politie heeft hem niet meer kunnen vinden.

Toen een 22-jarige bewoonster van de Genestetstraat op een ochtend wakker werd, zag zij dat de keukendeur openstond, hoewel zij die de vorige avond afgesloten had. Uit nadere inspectie bleek dat haar televisie en laptop verdwenen waren. Waarschijnlijk zijn de inbrekers het huis binnengekomen door een raam open te schuiven.

Een 18-jarige bewoonster van de Pelikaanhof verliet haar huis even en liet de schuifpui op een kiertje staan. Dit bleef voor het inbrekersgilde niet onopgemerkt. Toen de studente terug kwam, ontdekte ze dat haar portemonnee niet meer in haar kamer lag.

Een dief die het gemunt had op de lcd-televisie in een studentenhuis aan de Oude Singel, had minder geluk. Hij slaagde er niet in de voordeur open te breken, maar veroorzaakte wel flink wat schade aan het slot.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×