Toespraakje van Marianne Thieme, Foto's: Emile van Aelst.

Marianne Thieme te gast op eerste 'Meatfree Monday'

Vanavond vond voor de eerste keer de ‘Meatfree Monday’ plaats in restaurant Piccolino aan het Noordeinde. Het idee van deze vleesloze maandagavond komt van Dick de Vos en Estefania Pampín Zuidmeer, de nummers een en twee op de Leidse lijst van de Partij voor de Dieren. Landelijke fractievoorzitter Marianne Thieme hield een toespraakje over de noodzaak van minder vlees eten. Thieme hield haar praatje kort, omdat zij haar stem wilde sparen voor een debat van morgen. Volgens PVDD zou Nederland bij het invoeren van één vegetarische maaltijd per week door alle inwoners, net zoveel CO2 besparen als wanneer er een miljoen auto’s van de weg zouden worden gehaald. De belangstelling voor het initiatief was groot en het vegetarische driegangen menu werd met veel smaak genuttigd.

Een meatfree mondaymenu (3-gangen inclusief een drankje) kost 20 euro. Aanmelden kan via werkgroepleideneo.pvdd@gmail.com. Ook de rest van die week kan er in Piccolino (Noordeinde 30) vegetarisch worden gegeten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×