Weer gedoe rond online kieshulp

Net als vier jaar geleden is er kritiek op de online programmavergelijker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vier jaar geleden maakte Leiden gebruik van de Stemwijzer. Dit keer is voor het Kieskompas gekozen. Beide stemhulpjes hebben met elkaar gemeen dat partijen zelf de antwoorden op de gestelde vragen mogen geven. GroenLinks gaat net als vier jaar geleden de fout in met het antwoord over het groen houden van de Oostvlietpolder. Vier jaar geleden was die partij voor bebouwing terwijl er in de Stemwijzer het tegendeel beweerd werd. Ook D66 stond toen met een groen antwoord in de Stemwijzer, maar was destijds voor het bedrijventerrein. Beide antwoorden werden toen door het IPP aangepast. GroenLinks heeft ook nu het boetekleed aangetrokken en het standpunt in het Kieskompas inmiddels laten aanpassen van ‘neutraal’ in ‘voor’ het bedrijventerrein. Wat Jacques de Coo van de nieuwe partij Stem Terug betreft mag GroenLinks nogmaals bij het Kieskompas aankloppen om ook het antwoord met betrekking tot de Koppenhinksteeg te laten aanpassen.

De Coo: “Typisch voorbeeld van bedrog, net zoals bij de Oostvlietpolder: in het programma staat het een, maar GroenLinks bedoelt wat anders. Een verstandige kiezer laat zich niet (meer) in de maling nemen.” Vincent Kagie van GroenLinks Leiden zegt dat zijn partij voor de Oostvlietpolder ‘neutraal’ heeft ingevuld omdat het programma zegt dat het geen prioriteit heeft en dat het bedrijventerrein minder groot moet worden dan de 40 ha. Kagie snapt niet dat er geen kritiek is op het CDA die nu roept dat de polder groen moet blijven, terwijl stemgedrag en programma op iets anders wijzen. GL-lijsttrekker Pieter Kos schreef daar gisteren een artikel over op zijn Hyves-pagina. Volgens M

Advertentie

Leiden kieskompas


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×