Ensemble Cordevento, foto: Marco Borggrave.

Muziek uit Gouden Eeuw in de Waag

In de Gouden Eeuw was het niet alleen de schilderkunst die floreerde. In de tijd van Rembrandt stond ook de muzikale kunst op een hoog peil, zoals bijvoorbeeld componisten Sweelinck en van Eijck, die veel furore maakten. Ensemble Cordevento, bestaande uit de Leidse gitarist Izhear Elias, de klavecinist Alessandro Pianu en de jonge blokfluitist Erik Bosgraaf, zullen op 10 februari muziek van bekende en minder bekende componisten uit de 17e eeuw ten gehore brengen. Het jonge ensemble treedt met veel succes op in binnen- en buitenland. Het concert in de Leidse Waag wordt opgenomen door het NPS programma Podium en zal op 28 februari uitgezonden worden.

Aanvang 20.15 uur. Meer info en bestellen van kaarten: www.stedelijkconcertgebouwleiden.nl.

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×