In het midden: Julio Alberto Fernández en Teresa Garcia Caturla, foto's: Jacqueline Borg.

'Live from Buena Vista': fantastische muzikale show!

Met het overbekende ‘Chan chan’, startte gisteravond een wervelende muzikale show met Cubaanse muzikanten in stijl van de Buena Vista Social Club. De Stadsgehoorzaal was afgeladen met enthousiast publiek, dat helaas niets anders kon, dan op de stoel te blijven zitten. Verschillende bandleden, zoals zanger Julio Alberto Fernández en trompettist Yanko Pizaco, maakten in 1998 deel uit van de door Ry Cooder bijeengezochte Cubaanse muzikale grootheden, geformeerd in de ‘Buena Vista Social Club’. De fantastische zangeres Maria Viktoria Rodriguez versterkte het gezelschap met haar imponerende stem en het grote gemak, waarmee zij zong, danste en het publiek betrok bij de show. Ook de bejaarde Teresa Garcia Caturla, bekend van de Cuban All Stars, danste er lustig op los en hoewel haar stem geen grote hoogtes meer haalde, deed dat aan haar kwaliteit niets af. Regelmatig swingde zij de zaal in om het zittende publiek in beweging te krijgen. Pianist Rodolfo ‘Peruchin’ Argudin Justiz , een van de centrale musici in de legendarische club Tropicana, bracht een paar indrukwekkende solo’s ten gehore evenals ‘cowboy’ Iván Pastrana Palacios op zijn gitaar (Cubaanse tres).

De swingende muziek van deze bijzondere formatie van meesterlijke musici, nodigde uit tot dansen, maar door de ophoging van de ruimte voor het podium, was daar absoluut geen ruimte voor. De muzikanten zijn het gewend; voor de vijfde maal deden ze Nederland aan en toeren regelmatig in Europa.

Teresa Garcia Caturla: “In Cuba of andere Latijns-Amerikaanse landen, is dat anders. Als het publiek niet danst, hebben wij het gevoel geen respons te hebben; er is geen wisselwerking. Bij jullie luisteren we naar het applaus en daaruit bleek ook vanavond weer, dat het publiek super enthousiast is.”

De oude diva zwaait duidelijk de scepter over de bandleden, die even uitrustten in de kleedkamer en commandeerde iedereen het eten even te laten staan om foto’s te maken voor Sleutelstad.nl.

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×