GroenLinks wil wijziging stemadvies Vrienden Oostvlietpolder

Lijsttrekker Pieter Kos van GroenLinks in Leiden wil dat de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder het stemadvies rectificeert. Kos vindt dat de VVO de partijen niet alleen moet beoordelen op hun verkiezingsprogramma voor de komende periode maar ook op hun gedrag in het verleden met betrekking tot de polder: “Denk daarbij alleen al aan het sluiten van collegecompromissen en het goedkeuren van bestemmingsplannen. Het is wat al te gek dat u juichend de polonaise gaat lopen met partijen die meer boter op hun hoofd hebben dan er ooit koeien in de Oostvlietpolder hebben gestaan.” Kos wil nu met de VVO in gesprek over de standpunten.

GroenLinks gelooft niet in een onveranderde toekomst voor de Oostvlietpolder. Kos schrijft in een brief aan de VVO’: “Uit de praktijk is gebleken dat natuur pas echt onvoorwaardelijke bescherming krijgt wanneer de mens er belevingswaarde aan toekent. Niemand zal het in zijn hoofd halen de Leidse hout te bebouwen, maar een stuk agrarische grond wordt door velen gezien als potentiële bouwkavel. GroenLinks wil dat heel Leiden kan genieten van de Oostvlietpolder. Het is dan ook onze bedoeling om de polder te transformeren tot stadspark en te verbinden met het park Cronestein. Dat kost veel geld. Dat geld zou je kunnen verkrijgen door het aanleggen van een klein bedrijventerrein dicht tegen de A4. Dat heeft als bijkomend voordeel dat het de druk verminderd op bouwen in het Groene Hart. Een gebied waar wij als GroenLinks ons inderdaad sterk voor maken, zoals u onlangs zelf schreef op uw website.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×