VVO: GroenLinks verdraait feiten schaamteloos

De poging van GroenLinks om als voorstander van een groene Oostvlietpolder uit de bus te komen in de alternatieve kieswijzer van de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder is finaal mislukt. In een open brief deed GL-lijsttrekker Pieter Kos die oproep aan de poldervrienden. Immers: “GroenLinks strijdt samen met de VVO voor de natuurwaarde in de Oostvlietpolder,” zo schreef Kos. De VVO reageerde vandaag op de brief: “Om u maar meteen uit de droom te helpen, wij zien in uw brief geen enkele reden om ons stemadvies ten aanzien van GroenLinks te herzien, in tegendeel.”

De VVO vindt de brief van GroenLinks een schaamteloze verdraaiing van feiten: “Er is nooit sprake geweest van de aanleg van een stadspark dat gefinancierd kan worden met de opbrengst van een bedrijventerrein. Het is precies andersom. De wet schrijft voor dat vernietiging van groen gecompenseerd moet worden. Het overblijvende groen moet dus groener worden, omdat GroenLinks een bedrijventerrein wil.”

Lijsttrekker Pieter Kos van GroenLinks is teleurgesteld over de reactie van de VVO: “Het spijt mij dat de VVO niet het fatsoen opbrengt om te spreken over de ingenomen standpunten. Het blijkt helaas dat VVO zo ver is geradicaliseerd dat zij haar eigen doel niet langer dient. En dat gaat ten koste van de Oostvlietpolder. Wanneer twee partijen zo dicht bij elkaar zitten qua standpunt en 1 partij niet wenst te zien waar haar echte vijanden zitten, verliest zij haar geloofwaardigheid. Het zou mij heel wat waard zijn wanneer de VVO stopt met wild om zich heen schoppen en eindelijk eens in gesprek gaat.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×