Voorlichtingsbijeenkomst gastouderopleiding

De wet op de kinderopvang is sinds kort gewijzigd. Gastouders moeten nu voldoen aan strikte opleidingseisen. Zo moeten ze minimaal een mbo-opleiding hebben gevolgd, en kennis hebben van kinder-EHBO.

De gemeente organiseert woensdag een voorlichtingsmiddag over het Gastouderproject TriOppas. Dit project biedt Leidenaars en Leiderdorpers de mogelijkheid een mbo-opleiding tot gastouder met baangarantie te volgen. Hierbij werkt de gemeente samen met Drieluik Projecten en Flexmoeders. Drieluik Projecten verzorgt en begeleidt het project van de intake tot en met de opleiding. Tijdens het project krijgen deelnemers ondersteuning van een trainer en een consulent. Flexmoeders zorgt voor een stageplek met stagebegeleiding. Bovendien komen geschikte deelnemers bij Flexmoeders in loondienst. De gemeente werft de kandidaten, bekostigt de opleiding en verstrekt een loonkostensubsidie.

De voorlichtingsbijeenkomst vindt woensdagochtend tussen 09.30 en 12.00 uur plaats bij Werk en Inkomen aan Langebrug 60. Belangstellenden kunnen tijdens deze bijeenkomst al deelnemen aan een intakegesprek. Aanmelden voor de ochtend kan bij mevrouw Ketelaars, w.ketelaars@leiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×