SP en PvdA ruzieën over thuiszorg

Vanmiddag organiseert de SP een manifestatie om de zorgveiling van mensen, die huishoudelijke hulp nodig hebben, een halt toe te roepen. Naast SP-raadslid Roos van Gelderen, zullen Frits van Oosten (directeur Libertas), Renske Leijten (SP-woordvoerder zorg, Tweede Kamerlid) en een Leidse thuiszorgcliënt het woord voeren. De manifestatie begint om 13:30 uur op het Stadhuisplein in Leiden. Ook gaat de SP door met het ophalen van handtekeningen tegen de zorgveiling. “De actie is broodnodig,” zegt Roos van Gelderen: “Het is ongelooflijk hoe wethouder en PvdA-lijsttrekker Gerda van den Berg blijft doen of alles goed gaat met de thuiszorg. Een kwart van de mensen is de vertrouwde hulp verloren, het regent klachten bij thuiszorgorganisaties en die organisaties zelf zijn ook ontevreden.” Van den Berg is het niet eens met de kritiek.

PvdA-lijsttrekker Gerda van den Berg: “De kwaliteit van het personeel hebben wij juist gegarandeerd. Het bestek stelt klip en klare voorwaarden waar de thuishulp-organisatie aan moet voldoen. De gemeente controleert uiteraard of de kwaliteit wel gewaarborgd is.” volgens de PvdA kan de thuiszorg ook prima worden verleend door schoonmaakbedrijven. Van den Berg: “De SP vindt dat schoonmaakbedrijven niet de traditionele thuiszorg-organisaties kunnen vervangen. Onderzoek wijst echter uit dat organisaties die van oudsher schoonmaakbedrijven zijn, minstens zo goed scoren bij de klanten die hulp in het huishouden nodig hebben. De klanttevredenheid is bij sommige van deze nieuwe bedrijven zelfs hoger dan bij enkele traditionele thuiszorg-organisaties. Bovendien zijn de wachtlijsten uit het verleden volledig verdwenen.”

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×