Geen mosquito’s in Leiden

Er komen geen mosquito’s in Leiden. Tijdens de laatste commissievergadering voor de verkiezingen stond de actualisering van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op de agenda. Hierin werd onder andere voorgesteld de mogelijkheid toe te voegen om indien nodig mosquito’s te plaatsen. Dit zijn kastjes die irritante hoge pieptonen uitzenden, die hoorbaar zijn voor jongeren tot ongeveer 25 jaar. De mosquito’s worden landelijk ingezet om jeugdoverlast en hangjongeren terug te dringen. De SP vindt de mosquito geen goed middel. Zo is niet bekend of het kastje blijvende gehoorschade op kan leveren. Ook is het mogelijk in strijd met enkele grondrechten. Omdat een aantal partijen de oproep van de SP om de mosquito niet in de APV op te nemen, ondersteunde, heeft de burgemeester gehoor aan deze oproep gegeven.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×