Vriendendag Hooglandse- en Marekerk met dubbelconcert

Zaterdag vindt in de Marekerk en Hooglandse Kerk een vriendendag plaats. De organisatie is in handen van de stichtingen Vrienden van de Marekerk en Hooglandse kerk. Vrienden en andere belangstellenden zijn vanaf 17.30 uur welkom. Om 18.00 uur worden de plannen voor de Marekerk, die de vrienden financieel ondersteunen, toegelicht. Daarna begint het eerste deel van het dubbelconcert. Op het pas gerenoveerde Garrelsorgel zal de vaste organist Henk Gijzen werken van Dietrich Buxtehude spelen, begeleid door MareVocale en een instrumentaal ensemble. Na het concert wordt het feest voortgezet in de Hooglandse Kerk.

Hier kunnen belangstellenden de nieuwe keuken bekijken, waaraan de Vrienden een bijdrage geleverd hebben. Ook worden onder het genot van een drankje de nieuwe plannen voor deze kerk toegelicht. Het tweede deel van het dubbelconcert, dat in de Hooglandse Kerk gegeven wordt, is in handen van klassiek gitarist Dingeman Coumou, die werken van Stanley Meijers speelt. Fluitist Robert van der Toorn en pianist Ronald Meester sluiten het concert af met een sonate voor fluit en piano van Francis Poulenc. Na afloop kunnen de aanwezigen napraten met een hapje en drankje. Niet alleen vrienden, maar ook andere belangstellenden zijn gratis welkom. Het wordt op prijs gesteld wanneer zij zich ook aansluiten als Vriend, of een vrijwillige bijdrage doneren. Vriend worden kan via VriendenvandeMarekerk@hotmail.com en VriendenvandeHooglandsekerk@hotmail.com.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×