Wachttijden Stadsbank afgenomen

De wachttijden bij de Stadsbank zijn afgenomen, hoewel er steeds meer vraag naar schuldhulpverlening is. In oktober 2008 moesten cliënten zeven maanden wachten op hulp. In december 2009 bedroeg die wachttijd vier weken. Ook is het aantal wachtenden afgenomen. In oktober 2008 wachtten er 188 mensen. Eind december vorig jaar waren dat er 75.

De terugdringing van het aantal wachtenden en de wachttijd zijn te danken aan de invoering van een andere werkwijze. Bovendien hebben de gemeente en het rijk in totaal vijf ton extra in de Stadsbank gepompt. Daardoor konden er extra medewerkers worden aangenomen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×