Leiden laagste bijstandsgroei Nederland

In 2009 had Leiden de laagste bijstandsgroei van alle grote gemeenten in Nederland. Vrij vertaald betekend dit, dat er in de Sleutelstad de meeste kans is op werk! Een en ander is gebleken uit gegevens van het CBS, waarin Leiden als beste uit de bus kwam en voor het eerst sinds 2004 op nummer één is geëindigd. De trotse wethouder Jan-Jaap de Haan (Werk en inkomen) zegt hierover: “Het is fantastisch dat, onder andere door de inzet van de medewerkers van Werk, Inkomen en Zorg en van Re-integratie Leiden, het grootste deel van mensen die werkloos worden, niet in de bijstand komt. Werk is het beste middel om armoede te bestrijden. Daarom heeft Leiden hier de laatste jaren extra op ingezet. Ik ben blij dat dit gelukt is. Ondanks de crisis de nummer één positie behalen is een geweldig resultaat! Het Leidse re-integratiebeleid heeft ongetwijfeld positief bijgedragen aan het goede resultaat”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×