GroenLinks vindt VVO irritant

De Vereniging Vrienden Oostvlietpolder (VVO) begint irritant te worden met hun oproep om geen GroenLinks te stemmen. Dat schrijft GL-raadslid Hans van Egdom op zijn weblog.”Het CDA die ongeveer hetzelfde wil als GroenLinks (een zo’n groen mogelijke polder) wordt daarentegen wel positief geadviseerd. Hebben de vrienden (die zich helaas niet altijd als vrienden gedragen) ons programma nu gelezen of niet? Ik vraag het me af,” aldus het getergde raadslid. Van Egdom zou persoonlijk graag zien dat nog eens onderzocht wordt of de bedrijven niet elders een nieuwe plek kunnen krijgen. “Groen kun je doorgaans maar 1 keer vernietigen. Daarom moeten we kijken of door de economische crisis een andere situatie is ontstaan.” De ‘Vrienden’ op hun beurt wijzen op een recente uitspraak van Van Egdom in ‘Bedrijventerrein’ waarin deze het prima zegt te vinden dat de markt wordt betrokken bij de ontwikkeling: “De Oostvlietpolder moet het meest duurzame bedrijventerrein van Europa te worden.” De VVO blijft bij het negatieve stemadvies: “Verwacht u nu echt dat wij met dit soort uitspraken ooit ‘vrienden’ zullen worden?”

Van Egdom vindt het jammer dat de VVO volhardt in het wantrouwen jegens GroenLinks: “Elke brug die ik wil slaan lijkt onmogelijk. Men wil mij niet geloven, wat ik ook zeg. Het begint meer op een politieke vete dan een inhoudelijk debat te lijken. Jammer.”

Advertentie

Leiden Oostvlietpolder


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×