'BAQUBA', werk van drie kunstenaars bij Zône

Onder de titel ‘BAQUBA’ is in de Leidse galerie Zône het uiteenlopende werk van drie kunstenaars te zien. Hélène De Ridder, geïnspireerd door schriftuur en tekens, laat in haar zwart-wit plastisch batikwerk combinaties van technieken zien. In haar assemblages verwerkt ze pluimen, opengeklapte autobanden, keukenrolpapier, klei, papier en Chinese krantenknipsels. Jette Clover, journalist en kunstenaar, verwerkt tekstfragmenten in haar collages en quilts. Gefascineerd door stadsmuren met verbleekte tekens, gescheurde posters en onleesbaar graffiti, transformeert Clover deze symbolen door ze te beschilderen te stempelen en te bedrukken. Rita Trefois maakt voor haar wascomposities op doek, gebruik van oude technieken, beïnvloed door Oosterse kalligrafie, poëzie en meditatie.

De tentoonstelling wordt aanstaande zondag, 7 maart, tussen 14.00 en 16.00 uur geopend door Hannie Spierenburg en is te bezoeken tot en met 31 maart.

Meer info en openingstijden: www.galeriezone.nl

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×