Meerderheid Leidse winkeliers wil minder koopzondagen

Uit een onderzoek, gehouden door de ChristenUnie, zou blijken, dat zeker 80% van de Leidse winkeliers vermindering van het aantal koopzondagen wil. Volgens de uitslag van het onderzoek zou een kwart van de winkeliers helemaal geen koopzondagen willen, 15 procent wil terug naar zes koopzondagen per jaar en een kwart vindt 12 koopzondagen per jaar ruim voldoende. Slechts 18 procent is voor voortzetting van het huidige aantal van 52 koopzondagen per jaar. Fractievoorzitter van de ChristenUnie Leiden, Guido Terpstra is niet verbaasd over deze uitkomst en zegt hierover: “Het sluit aan bij wat we al jaren horen van ondernemers uit de stad. Maar nu staat het zwart op wit. Het is eigenlijk absurd dat bij eerdere besluitvorming nooit systematisch draagvlakonderzoek is gedaan.”

Het enquêterapport ‘Mag het een onsje minder zijn?’ is door de ChristenUnie aangeboden aan PvdA-wethouder Marc Witteman van Economische Zaken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×