Gat van Van de Putte nu gat van Van Woensel

Vanmorgen heeft de gemeente Leiden de koopaktes getekend voor de percelen aan het Schuttersveld en het Stationsplein. Leiden bereikte onlangs overeenstemming met Bever Holding, een bedrijf van Ronnie van de Putte, over de aankoop van het gat en het aangrenzende gebouw voor bijna 18 miljoen euro. Het is nu aan het college om snel met de overige grondeigenaren om tafel te gaan om een uitvoerbaar plan voor het gebied te ontwikkelen. Tot het zover is worden er extra fietsplekken in het ‘Gat van Van Woensel’ gerealiseerd. “Hopelijk staan er snel hijskranen van een projectontwikkelaar. Tot die tijd besteden we de grond nuttig door het plaatsen van zeker 1.000 fietsparkeerplekken in het stationsgebied. Deze zijn hard nodig,” aldus wethouder Pieter van Woensel.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×