Kijkdagen tijdens boekenweek in Boerhaave

Tijdens de 75ste boekenweek (10- 20 maart), onder de titel ‘Titaantjes. Opgroeien in de letteren’, presenteert Museum Boerhaave haar collectie ‘beweegbare’ boeken en ex libris. Deze uitklap- of te wel ‘pop-up’ boeken heeft het museum in allerlei variaties in de collectie, van uitvouwbare zwangere vrouwen tot een uitklapbare telefoon. Ex libris, eigendomsbewijsjes van boekenbezitters, verwijzen naar de persoonlijke idealen, hobby’s en professionele bezigheden van de oorspronkelijke eigenaar van het boek. De ex libris uit de collectie van Boerhaave zijn voornamelijk van medici (huisartsen, chirurgen, medische hoogleraren) en lijken soms kleine, grafische kunstwerkjes.

Op 13 en 14 maart geven de conservatoren Tim Huisman en Mieneke te Hennepe een lezing over de uitklapboeken en de ex libriscollectie.

Meer info: www.museumboerhaave.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×