Inzamelpunten plastic geplaatst

Sinds 1 maart staan er in Leiden containers voor plastic afval. Het ministerie van VROM, de verpakkingsindustrie en de gezamenlijke gemeenten willen dat dit jaar 38% van het plastic afval hergebruikt wordt. Op die manier worden er minder grondstoffen gebruikt en daalt de uitstoot van CO2. Alle gemeenten zijn verplicht inwoners een inzamelmogelijkheid voor plastic aan te bieden. Omdat in een aantal grote steden gebleken is dat het positieve milieueffect van het inzamelen van gescheiden plastic tegenvalt, onderzoekt Leiden de mogelijkheden om het plastic pas in de afvalcentrale te scheiden.

Om de bewoners in de tussentijd toch de mogelijkheid te bieden hun plastic apart van het andere afval weg te gooien, zijn er op zestien plaatsen in de stad inzamelpunten neergezet. De containers staan bij de papiermolen, het Kooiplein, de Milieustraat, de parkeergarage van de Digros, de Boerhaavelaan, het winkelcentrum aan de Meerburgerkade, het Levendaal, de Jupiterlaan, de Luifelbaan/Randwijkstraat, Stevensbloem, de Herenstraat/Drie Octoberstraat, het Kamerlingh Onnesplein, Diamantplein/Robijnstraat, het winkelcentrum aan de Kennedylaan, de Leeuwerikstraat en de Kaasmarkt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×