Overlast door tweede fase herinrichting Willem de Zwijgerlaan

De herinrichting van de Willem de Zwijgerlaan bereikt maandag de tweede fase. Dan begint de aanleg van twee tunnels. De werkzaamheden die naar verwachting tot april volgend jaar duren, gaan gepaard met veel overlast. Het kruispunt van de Kooilaan met de Willem de Zwijgerlaan komt te vervallen. Verder wordt de Willem de Zwijgerlaan versmald. Per rijrichting is er nog maar één rijstrook. Tenslotte wordt het fietstunneltje onder de Willem de Zwijgerlaan afgesloten voor fietsers en voetgangers. De aan te leggen tunnels komen ter hoogte van de Kooilaan en de Gooimeerlaan.

Zolang de Gooimeerlaan en Kooilaan niet op elkaar aangesloten zijn, wordt het verkeer omgeleid via de Suriname- en Sumatrastraat. Ter vervanging van het fietstunneltje komt er vanaf 16 maart tijdelijk een oversteekplaats met verkeerslichten, ter hoogte van de Irenestraat. De actuele stand van zaken is te volgen via www.leiden.nl/willemdezwijgerlaan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×