Tochtje door de darm bij LUMC

In de beeldentuin van het LUMC staat vanaf komende dinsdag tot en met zondag 14 maart een opblaasbare darm, waar bezoekers doorheen kunnen lopen. In de darm is te zien hoe poliepen en andere darmafwijkingen eruit zien. Omdat maart uitgeroepen is tot darmkankermaand, trekt de opblaasbare darm deze maand langs een aantal ziekenhuizen. Met deze actie wordt het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht gebracht. Hoe vroeger deze vorm van kanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Uit onderzoek is echter gebleken dat veel mensen liever niet over problemen met hun darmen praten, zelfs niet met hun huisarts. De opblaasbare darm moet het taboe doorbreken.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×