Roemeense straatrovers opgepakt

De man en de vrouw, die op 1 maart een bejaarde man van zijn portemonnee beroofden in de Herenstraat, zijn diezelfde dag nog, samen met een handlanger, opgepakt door de politie. De verdachten, een 25-jarige vrouw en twee mannen van 34 en 41 jaar, allen uit Roemenië, konden op de Burgemeester Detmersweg in Zoeterwoude worden aangehouden. Tijdens hun vlucht gooide één van de verdachten een bankpasje uit het busje, dat eveneens op 1 maart in Gouda was gestolen. Bij het drietal werd ruim 2100 euro aan contant geld aangetroffen en in beslaggenomen. In het verdere onderzoek werden, naast de aangiften van de straatroven in Leiden en Gouda, nog drie aangiften opgenomen. Bij de Albert Heijn aan het Bevrijdingsplein vond naast een gelukte beroving ook een poging plaats en een geval deed zich voor in Rotterdam.

De vooral oudere slachtoffers van de berovingen, werden door het drietal afgeleid met een zogenaamd verloren bankbiljet tijdens het pinnen. Terwijl kort daarvoor de pincode door de verdachten was afgelezen, pakten zij vervolgens de bankpas af door een wisseltruc toe te passen of de portemonnee te stelen. De verdachten waren sinds drie weken in Nederland en hadden van de bankrekeningen al 4500 euro gepind. De drie zitten nog vast.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×