Vermoedelijke inbrekers gepakt

De politie heeft twee mannen opgepakt die waarschijnlijk op het boevenpad waren. Een agent in burger die rond 23.20 uur op weg was naar huis, zag de twee 18-jarige mannen op verdachte manier over de Rijn en Schiekade lopen. Ze liepen steeds langzaam heen en weer en keken ondertussen geïnteresseerd naar de huizen. De agent besloot hen onopvallend te volgen en zag hoe de twee drie keer een voortuin in liepen, om zodra er een auto aankwam weer snel de straat op te gaan.

Het tweetal ging al speurend richting Groenhovenstraat. De agent seinde de meldkamer in. De twee motoragenten die polshoogte kwamen nemen, werden al snel opgemerkt door de verdachten. Zij liepen in wandelpas weg en gedroegen zich niet meer verdacht. Toen de agenten hen aanspraken, verklaarden ze op weg te zijn naar het Vijf Meiplein. Omdat de agent in burger kon verklaren dat ze de andere kant opgelopen hadden en dus niet de waarheid spraken, werden ze aangehouden op verdenking van mogelijke inbraak.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×