Gordelcontrole school Van Vollenhovenkade

Gisterochtend heeft de politie een gordelcontrole gehouden bij een school aan de Van Vollenhovenkade. Tussen 08.15 en 09.00 uur controleerden agenten ouders en hun kinderen op het dragen van gordels. Wanneer meerdere inzittenden geen gordel droegen, werd er één bekeuring uitgeschreven en kreeg de rest een waarschuwing. Ook werden waarschuwingen gegeven voor het rijden met beslagen ruiten en kapotte verlichting. Er werden in totaal negen bekeuringen uitgeschreven.

Zeven automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van een gordel. Eén van hen kreeg twee bekeuringen extra, vanwege het niet kunnen tonen van het rijbewijs en het beledigen van de agenten. Omdat mensen die een gordel dragen 40% minder kans hebben om aan de gevolgen van een ongeluk te sterven, voert de politie regelmatig gordelcontroles uit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×