Expeditie Naturalis levert nieuwe soorten op

De expeditie die het NCB Naturalis Zeeteam eind vorig jaar ondernomen heeft, leverde een aantal nieuwe soorten op. Het team reisde af naar Ternate, een vulkaaneiland dat deel uitmaakt van de Noordelijke Molukken. Men vermoedt dat het zeeleven ten oosten van Ternate verschillen vertoont met dat aan de westkant. De voorlopige onderzoeksresultaten wijzen echter niet op verschillen.

Het door de onderzoekers verzamelde materiaal is vorige maand per container bij Naturalis aangekomen. In de container bevinden zich tientallen soorten die voor de wetenschap nieuw zijn. Eén van die ontdekkingen is een doorzichtige garnaal. Het dier zat op metershoge paarse olifantsoorsponzen en was met het blote oog niet te zien. Garnalenexpert dr. Charles Fransen merkte de garnaal pas op, toen hij na zijn expeditie de gemaakte foto’s bekeek.

Vanavond is in het programma Vroege Vogels te zien, hoe het materiaal uit de container gesorteerd wordt. De uitzending begint om 19.20 uur op Nederland 2.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×