Haakles voor studenten

Studenten die altijd al hebben willen leren haken, kunnen dat in de Hortus leren. Leiden doet van woensdag 24 tot en met zondag 28 maart mee aan het landelijke Textielfestival. Ter gelegenheid daarvan is in de Hortus een prieel vol gehaakte bloemen te zien. Het is gemaakt door beeldend kunstenares Marijke Bongers. Zij wil met haar bloemen aandacht vragen voor uitstervende orchideeënsoorten en biodiversiteit. Het prieel is te bewonderen tot na de Orchiade, die duurt van 2 tot en met 11 april.

Van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 maart kunnen studenten van de universiteit tussen 11.00 en 12.00 uur en tussen 15.00 en 16.00 haakles van Bongers krijgen. De cursisten werken met restmateriaal van de mode-industrie en een dikke haaknaald. De lessen zijn gratis, na inlevering van een schoon stuk textiel, zoals een bol wol, een wollen kledingstuk of een niet gebruikte theedoek. Foto’s van de werkstukken van de studenten worden geplaatst op www.groengenoeg.blogspot.com.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×