Vanavond afscheid van oude gemeenteraad

Vanaf 20.00 uur wordt vanavond afscheid genomen van de oude gemeenteraad. Van de 39 raadsleden keren er 22 niet automatisch terug in de nieuwe raad. Dat zou nog kunnen veranderen als van één of meer nieuw gekozen raadsleden wethouder worden in het nieuwe college. Dat speelt in elk geval bij het CDA en de PvdA waar mensen als Jan-Jaap de Haan en Gerda van den Berg in de race zijn voor zo’n positie. Of ook de SP wethouderskandidaten op de lijst heeft staan is nog steeds niet bekend. Volgens fractievoorzitter Antoine Theeuwen heeft zijn partij meerdere kandidaten, maar hangt het van de eventuele portefeuille af wie er naar voren geschoven wordt.

Het afscheid vindt vanavond plaats tijdens een bijzondere raadsvergadering. Via Sleutelstad.nl is de vergadering live te beluisteren. Ook morgen komt de raad vanaf 20.00 uur bijeen. Dan wordt de nieuwe raad geïnstalleerd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×