'Corpus', foto: Museum Boerhaave.

Halina Zalewska exposeert met 'Hart en Ziel' bij Boerhaave

Onder de titel ‘Hart en Ziel’ laat beeldend kunstenaar Halina Zalewska tien kunstwerken zien, die door de vaste collectie heen in verschillende zalen van Museum Boerhaave zijn opgesteld. Zalewska, ooit begonnen als beeldhouwer, gevolgd door schilderen, grafiek en objecten, werkt sinds drie jaar met borduursels en textiel. Haar werk verwijst naar de verbondenheid van lichaam en geest; de relaties tussen wetenschap, religie en filosofie. Ze maakt ontastbare of onzichtbare zaken van het leven zichtbaar en daarmee sluit ze perfect aan bij de collectie van Museum Boerhaave, het nationaal museum voor de geschiedenis van de natuurwetenschap en de geneeskunde.

De expositie is te zien van 24 maart tot en met 9 mei.
Op zondag 28 maart om 15.00 uur geeft de kunstenaar toelichting op haar werk, aanmelden voor de lezing kan via reservering@museumboerhaave.nl (o.v.v Lezing Halina Zalewska).

Het Textielfestival vindt plaats van 24 tot en met 28 maart.

Advertentie

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×