Wethouder Marc Witteman (links) was naast raadsgriffier Noor van der Vlist en burgemeester Lenferink de enige die afgelopen avond achter de collegetafel plaatsnam. Hij is de enige wethouder die niet tot raadslid is benoemd. (Foto's: Chris de Waard).

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Afgelopen avond is de nieuwe Leidse gemeenteraad geïnstalleerd. 39 Nieuwe en terugkerende raadsleden legden één voor één de eed of de belofte af. Achter de collegetafel van het rustig vanavond. Wethouder Marc Witteman is de enige overgebleven wethouder die niet ook in de raad is gekozen. Wel is hij opnieuw in de race voor het wethouderschap van zijn partij. Vorige week verstuurde hij zijn sollicitatiebrief aan de fractie die uiteindelijk kiest wie er namens de PvdA naar voren wordt geschoven. Overigens is ook wethouder/fractievoorzitter Gerda van den Berg kandidaat-wethouder voor die partij. Op de website van de gemeente Leiden staat een overzicht van de nieuwe gemeenteraad.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×