Politie waarschuwt voor nepgoudverkopers

De afgelopen weken zijn er weer allerlei nepgoudverkopers actief, zowel langs de autosnelwegen als daarbuiten. De verkopers hanteren diverse verkooptrucs en als het beoogde slachtoffer daar niet intrapt, wordt agressie en intimidatie niet geschuwd. Langs de weg suggereren deze oplichters vaak dat ze autopech hebben, hun creditcard of betaalpas is gebroken en zonder brandstof kunnen ze hun zieke familielid niet bezoeken, kortom de bekende babbeltrucs. Op deze manier kloppen zij het geld uit de zak van slachtoffers, die denken dat ze in ruil voor hun geld echt goud ontvangen. De nepgoudverkopers zijn erg mobiel en vooral actief in het zuiden en westen van het land. Vorige week hield de Verkeerspolitie van het KLPD twee Roemenen aan, waarbij acht kettingen, 48 ringen en 13 amuletten in beslag zijn genomen. De sieraden waren voorzien van een nep goudmerk. De politie vraagt mensen, die door dergelijke verkopers benaderd worden of iets verdachts zien, direct te bellen naar 112.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×