Kat afgemaakt na ernstige mishandeling

Een dierenarts in Sassenheim heeft woensdag een tien maanden oude kater af moeten maken, omdat het dier ernstig mishandeld was. De kat gedroeg zich afgelopen zondagavond schuw naar zijn baasjes en rende voor hen weg. De kat bleef weg tot woensdag. Bij zijn terugkomst zat hij onder het bloed, had een dicht oogje en was erg bang. Zijn eigenaresse bracht hem naar de dierenarts, die ontdekte dat er een kogeltje uit vermoedelijk een luchtbuks in het oog zat. Ook bleek de kaak van de kater gebroken te zijn en miste hij aan één kant van zijn bekje alle tanden. De verwondingen waren zo erg dat de dierenarts het dier in moest laten slapen. Volgens de arts kan het letsel alleen zijn toegebracht bij een doelbewuste mishandeling.

De mishandeling moet hebben plaatsgevonden tussen zondagavond rond 21.00 uur en maandagavond rond 22.30 uur. De politie roept iedereen die iets gezien heeft, zich te melden via 0900-8844.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×