Spetterend Theatermuziekspektakel op Leidse Beestenmarkt

Op zaterdag 20 maart zal een grootscheeps publieksevenement plaatsvinden op de Leidse Beestenmarkt. Burgemeester Lenferink geeft om 12.00 uur het startschot voor het provinciaal themajaar 2010 ‘Historische Vaarwegen en Waterlinies’. Het themajaar wordt georganiseerd door bureau ‘Op Koers’ voor de provincie Zuid-Holland. Diverse organisaties presenteren de projecten, die komend jaar de revue zullen passeren. Na de officiële opening door de Leidse burgervader begint het spektakel ‘Lopend vuur, stromend water’, een visueel bombardement met een hoog verrassingsgehalte, uitgevoerd door jongleurs, steltlopers, vuurspuwers, acrobaten en een spraakmakende zangeres.

Bedenkers van ‘Lopend vuur, stromend water’ zijn Elise Verberg, Hans van der Maas en Eric Went van UNIT-2, in samenwerking met Martine Zeeman en Herma van Piekeren van de Stichting Zeep.

Vervolgens krijgen alle deelnemende formaties, groepen en organisaties de beschikking over het podium om ‘iets passends’ rondom het themajaar ten gehore te brengen.
Zo treden onder andere op: Zangeres Zosja el Rhazi (bekend van Idols), dichteres Pink Meltzer, Merle en Carlijn (Junior Songfestival), smartlappenkoor ‘Er welt een traan’ en muziektheater Steven Vooruit. Het geheel wordt gepresenteerd door Hilde Jansen.

De organisatie is in handen van UNIT-2 Leiden.
Het evenement duurt tot 17.00 uur.

Advertentie

Cultuur Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×