Geblinddoekt lunchen bij Visio

Wie een kijkje wil nemen in de wereld van blinden en slechtzienden, kan dat aanstaande zaterdag doen. Ook Visio Leiden, een organisatie die zich bezighoudt met de begeleiding van visueel gehandicapten, doet dan mee aan de landelijke Open Dag van de Zorg. Belangstellenden kunnen om 12.00, 12.30 en 13.00 uur aanschuiven aan de lunchtafel, waar zij geblinddoekt eten en drinken. Ook kan jong en oud kennis maken met computers die voorzien zijn van spraak en vergroting en met het lichtlaboratorium. Wie dat wil, kan de krant lezen met een speciale loep of bril.

Verder wordt er een workshop showdown gegeven. Dit is één van de weinige sporten die speciaal bedacht is voor mensen met een visuele handicap. Wie graag creatief bezig is, kan een bijdrage leveren aan een groot gezamenlijk kunstobject. Kinderen kunnen meedoen aan een actieve ontdekkingstocht. De open dag vindt plaats op de tweede verdieping van het Poortgebouw en duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×