'Tegendraads', tentoonstelling eigenwijs textiel in LUMC

In het kader van het Leidse Textielfestival, dat plaatsvindt in de Pieterskerk, wordt tegelijkertijd een bijzondere textielexpositie geopend in de galerie van het LUMC. Onder de titel ‘Tegendraads’ laten zeven kunstenaars hun eigen interpretaties zien van traditioneel handwerk, zoals haken, punniken, borduren en breien. Zij experimenteren in de trage, intensieve manier, die kenmerkend is voor handwerk, met nieuwe beelden en effecten. Zo laat bijvoorbeeld Desiree de Baar gebreide architectuur zien en breit voor haar badkamer een wasbak, badkuip en de bijbehorende kranen. Opmerkelijk is ook haar gebreide gevangeniscel, waar het ineens goed toeven lijkt. Ook de andere zes kunstenaars verbazen de bezoekers met hun opvallende installaties en emoties in stof, kleur en materiaal.

De deelnemende kunstenaars zijn: Desiree de Baar, Seet van Hout, Sonja Hillen, Itie Langeland, Jan Koen Lomans, Hinke Schreuders en Petra van der Steen.

De tentoonstelling loopt van 25 maart tot en met 24 mei en wordt geopend door Erica Haffmans, directeur van het Cultuurfonds in Leiden.

Meer info en openingstijden: www.lumc.nl/galerie

Advertentie

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×