Philip van den Brandeler ( r ) met zijn bandje Yellow Brown Monkey, foto: PR.

18-jarige Philip van den Brandeler Leids Gitaarkampioen 2010

Zondag 14 maart vond de finale plaats van het Leids Gitaarkampioenschap 2010. De vierkoppige jury koos uit de elf finalisten unaniem Philip van den Brandeler als kampioen. De kwaliteit van de finalisten was erg hoog, wat de keuze niet gemakkelijk maakte. De 18-jarige winnaar ontving de Leidse Gitaar Award 2010 uit handen van Iwan de Reus van Popschool de Reus. Daarnaast kreeg hij van Dick Florijn (Just Music) een Ibanez ART 80 gitaar, die beschikbaar is gesteld door importeur Hoshino Benelux. De 14-jarige Leiderdorpse bassist Kjelt Ostendorf, ontving als winnaar van de tweede prijs, een Marshall effectpedaal naar keuze (beschikbaar gesteld door Just Music). De derde prijs, een maand muziekles naar keuze (Popschool de Reus) gaat naar twee deelnemers die gelijk eindigden: de 28-jarige bassist Indra ter Beek en de 14 jarige gitariste Anouk van den Nieuwendijk, beiden uit Leiden.

Bert de Geus bood spontaan alle finalisten aan om een keer gratis te komen oefenen in The Box.
De winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs zijn uitgenodigd om op te treden tijdens Leiden Culinair van 1 tot en met 4 juli.

Meer info: www.leidsgitaarkampioenschap.nl.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×