Inbraakgolf in regio

Gisteren en eergisteren rolde er een inbraakgolf over de regio. Inbrekers sloegen hun slag in Alphen aan den Rijn, Gouda, Waddinxveen, Oegstgeest en Leiderdorp. De inbrekers kwamen steeds binnen door een raam of deur te forceren of vernielen. Ook wisten ze in de meeste gevallen buit te bemachtigen.

Op woensdag avond was een bewoonster van de Leiderdorpse Machteld van Brabantplaats de dupe. Toen zij rond 20.45 uur thuiskwam, zag ze dat de deur opengebroken was. Het huis was overhoop gehaald en er was een laptop verdwenen. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 18.45 en 20.45 uur. Een paar uur later, rond 23.40 uur, drongen twee inbrekers een winkel aan de Oegstgeestse Geverstraat binnen, door een raam te breken. Ze namen een kassalade mee naar buiten. Nog voor ze met de buit op de loop konden gaan, werden ze gesnapt door een voorbijganger. Het tweetal ging er op een scooter vandoor en liet de lade vallen. De voorbijganger waarschuwde de politie.

Ter voorkoming van inbraak adviseert de politie er voor te zorgen dat de woning er altijd bewoond uitziet. Dat kan bijvoorbeeld door de lampen van tijdschakelaars te voorzien en de buren te vragen post uit de brievenbus te halen. Ook raadt de politie aan om geen ladders en containers in de tuin te laten staan en om buitenlampen op te hangen, voorzien van bewegingssensor.

Advertentie

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×