Blinde vrouw achtervolgd door fietser

Een 28-jarige Leidse, is gisteravond rond 22.45 uur door een fietser achtervolgd, toen zij haar blindengeleidehond uitliet. Op het moment dat de vrouw vanuit de Klaproos in de Leidse Merenwijk de dijk langs de Zijl opging, hoorde zij een fietser voorbijkomen, die ook de dijk opreed. Terwijl ze met haar hond langs de Zijl liep, werd de vrouw meerdere malen door de fietser ingehaald. Doordat de fiets een specifiek rammelend geluid maakte, kon zij horen dat het steeds dezelfde was.

Onderweg werd de vrouw ook door een fietsster gepasseerd, die haar groette. Ze kon horen dat deze vrouw ook de onbekende fietser groette, maar die reageerde niet. Toen de blinde vrouw via de zelfde route naar huis liep, werd ze weer een paar keer door de fiets ingehaald. Toen zij de Klaproos inliep, kwam de fietser naast haar staan en vroeg haar of ze hem ‘een handje wilde helpen’. De vrouw negeerde de vraag en liep door naar huis.

Ze heeft aangifte van de zaak gedaan. Lastig voor de politie is dat ze geen signalement kon opgeven. Het enige wat ze wist, is dat de man een vrij jonge stem had.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×