Geestelijk vader Oostvaardersplassen vertelt

Frans Vera, de geestelijk vader van de Oostvaardersplassen, is zondag aan het woord. In Naturalis verzorgt hij de eerste Eilandlezing van 2010. Dit jaar staat de reeks lezingen in het teken van biodiversiteit. Tijdens iedere bijeenkomst vertelt een wetenschapper of kenner met passie over de schoonheid en de verrassingen van de natuur. Daarbij wordt het “eiland” gezien als kwetsbaar gebied. Frans Vera zal de deelnemers de Oostvaardersplassen als spiegel voorhouden. Hij wil laten zien welke natuur er overgebleven is, in het dichtbevolkte Nederland. Dit gebied is volgens hem een eiland in een zee van menselijk ingrijpen.

De lezing getiteld `Normvervaging en biodiversiteit’ vindt zondag plaats in het Auditorium van Naturalis en begint om 13.30 uur. Aanmelden kan via www.snp.nl/eilandlezingen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×