Universiteit wil RGL door binnenstad

De RGL moet door de binnenstad van Leiden gaan rijden. Dit staat in een brief die de universiteit, het ROC, de Hogeschool Leiden en de Ondernemersvereniging Bio Science Park aan het college en de gemeenteraad gestuurd hebben. In deze brief stellen de onderwijsinstellingen dat zij en de kennisbedrijven op het Bio Science Park van onschatbare waarde zijn voor de sociaaleconomische en culturele ontwikkeling van Leiden. Om succesvol te kunnen blijven concurreren op de landelijke en internationale onderwijs- en onderzoeksmarkt, is een goede bereikbaarheid van levensbelang. Volgens de vier partijen is het niet alleen noodzakelijk de bereikbaarheid van de Leeuwenhoek en het Bio Science Park te verbeteren. Ze menen dat ook het openbaar vervoer de hoogwaardigste en duurzaamste oplossingen verdient. Volgens de vier schrijvers van de brief, is één van de belangrijkste oplossingen het aanleggen van de RGL door de binnenstad. Ze schrijven: “Het uitblijven van hoogwaardige infrastructuur zoals de RijnGouwelijn, verzwakt de positie van Leiden als centrum van onderwijs, wetenschap, cultuur en kenniseconomische bedrijvigheid. En dat is slecht nieuws voor de stad, want juist dat zijn de sectoren die Leiden maken tot wat het is en die de stad kansen bieden voor een vitale toekomst. Wij verzoeken u daarom met klem om de aanleg van de tram te bevorderen.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×