Frans Brüggen, foto: PR.

Johannes- Passion volgens eigen visie Frans Brüggen

Op Goede Vrijdag zal de 76-jarige Frans Brüggen op eigenzinnige wijze Bachs Johannes-Passion dirigeren in de Leidse Stadsgehoorzaal. Het belooft één van de boeiendste Bach-passies in deze Paasperiode te worden met het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam. Brüggen heeft een uitgesproken eigen visie op de Johannes-Passion en kiest soms voor verrassend andere tempi dan zijn collega’s. Hij belicht bepaalde details waar anderen overheen spelen om het drama in het werk extra reliëf te geven. Hij maakte van de Johannes-Passion al een veelgeprezen cd, waarover de NRC schreef: “Brüggens Johannes klinkt als één stuk, en met een solistenbezetting die niet is gericht op markante individuele prestaties, maar die net zo indringend bijdraagt aan het geheel als het Orkest van de Achttiende Eeuw, met zeer gedetailleerd spel.”

Zes uitzonderlijke goede solisten zullen het stuk versterken: De Duitse tenor Markus Schäfer treedt op als evangelist, bas-bariton Thomas Oliemans vertolkt de Christus-partij, tenor Marcel Beekman zingt de aria’s, naast de bas Peter Kooij, de veelgevraagde sopraan Carolyn Sampson en de beroemde Engelse countertenor Michael Chance.

Stadsgehoorzaal , Grote Zaal, vrijdag 2 april, aanvang 20.15 uur.

Kaarten en meer info: www.stadsgehoorzaalleiden.nl

Advertentie

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×